Camping på Vestlandet, Folgefonna og Hotel Ullensvang 28.juni til 3.juli 2022

28.juni 2022 – Dag 1
Vi tok turen fra Løvenstad – opp riksvei 4 forbi Harestua, tok av på Roa. Vi var innom XXL og ladet bil like ved Hønefoss, deretter fortsatte vi på riksvei 7 til Sokna hvor vi fant en benk og spiste. Deretter kjørte vi forbi Gulsvik, Flå, Gol, Ål og Geilo. Vi spiste på Geilo og ladet bilen.

Garen Camping

Vi camper første natten på Garen Camping, like etter Maurseth og ikke langt fra Vøringsfossen.

29.juni 2022 – Dag 2
Vi sto opp tidlig og var oppe i resepsjonen på campingen til klokken 09.00. Hun som jobbet der viste oss en fjelltur vi kunne gå fra campingen og opp på en topp på 1223 m.o.h. som heter Grytehorga. Vi gikk denne turen inn og bak på vestsiden av fjellet, over og frem på toppen og ned på østsiden. Hele turen fra start til slutt tok 5,5 timer. Det var superbra forhold, utrolig natur og utsikt.

Tur til Grytehorga
Avslapping på toppen

Senere samme dag dro vi til Eidfjord sentrum og senere til Vøringsfossen.

Vøringsfossen

30.juni 2022 – Dag 3
Opp klokken 06.00 med avgang klokken 06.30 fra Garen Camping til Folgefonna for brevandring klokken 10.00, en biltur på 170 kilometer via Odda og Jondal. Når man kommer opp i fjellet fra Jondal og oppover mot Folgefonna (Folgefonnavegen 1830) er det helt spektakulær natur, blant det råeste jeg har sett i Norge. Det er flere perler av noen vann, bratte fjellsider, elver og bekker, flott utsikt og frodig ur-natur. Bare bilturen alene er en mektig opplevelse.

Brevandringen startet cirka klokken 11.00 etter at alle hadde fått utdelt utstyr som bestod av sko, sele, hjelm, stegjern og isøks. Turen gikk stort sett på snø, og vi gikk mesteparten av tiden i taulag. På et lite parti fikk vi gått på selve blå-isen, og fikk prøvd å sikre oss i midlertidige forankringspunkt i isen som breføreren skrudde inn. Det var noe variert alder og form i gruppen, og vi fikk utøvd tålmodighet da vi syntes det gikk noe tregt fremover til tider.

Etter brevandringen kjørte vi til Eikhamrane Camping som ligger ved fylkesvei 550 helt ned mot Sørfjorden, som er en forlengelse av Hardangerfjorden øst for Folgefonna nasjonalpark.

1.juli 2022 – Dag 4
Vi stod opp tidlig på Eikhamrane Camping kokte kaffe på gass og spiste frokost, og fikk sittet en stund i solen før vi pakket ned utstyret for å kjøre mot Hotel Ullensvang.

Eikhamrane Camping

Vi var innom Odda for å handle før vi dro videre til Hotellet – her hadde de noen svære og gode jordbær på torget.

2.juli 2022 – Dag 5
I dag kjørte vi til Løyningsvatnet sør for Skarsfjellet for å prøve Packraften Irene fikk som 40-års gave.

Hotel Ullensvang ble startet opp i 1846 som en skysstasjon av Hans Utne. Hotellet ble holdt innen familien i fem generasjoner til det ble solgt i 2021.

3.juli 2022 – Dag 6
Siste dag på denne turen. Vi kjører fra Hotel Ullensvang og Vestlandet tilbake til Østlandet og Løvenstad!